Pinterest e pe val. Dar cum face bani?

Pinterest se bazează pe un principiu simplu, modern şi sănătos în marketing şi online: ce e mişto merită shareuit.

Se întâmplă asta de când lumea:  când vezi ceva interesant, când miroşi ceva deosebit, când eşti într-un loc unic – simţi nevoia să te lauzi cu asta; să laşi şi lumea să vadă. Şi, la rândul ei, şi lumea să arate mai departe.

Pinterest.com şi-a dublat traficul din Noiembrie până în Ianuarie, ajungând la 11 milioane de vizitatori unici pe lună, care petrec 100 de minute în medie pe site, conform Wall Street Journal. Sunt cifre care impresionează şi ridică valoarea estimată a companiei la circa 200 milioane dolari.

Este Pinterest.com în concurenţă cu Facebook? Nu prea. Pinterest se foloseşte chiar de Facebook, este parte din reţeaua lui Zuckerberg care, apropo, are şi el cont pe Pinterest.com.

Dar ce e deocamdată cel mai provocator pentru Pinterest este cum să facă bani? Site-ul nu scoate bani în momentul de faţă. N-o să vedeţi nici reclame, nici alte forme de monetizare pe site. Co-fondatorul proiectului, Ben Silbermann – fost angajat al Google – nu a pornit la drum cu un model de business.  Culmea este că traficul lor generează vânzări, dar nu pentru ei, ci pentru companiile ce au produse shareuite pe Pinterest.

Dar deocamdată nu este nicio tragedie. Puţine business-uri on-line de succes au avut toate calculele făcute de la început. Ideea este să adune trafic, iar abia apoi să vadă cum îl monetizează. Oricum, va fi foarte interesant.

Pentru a înţelege mai bine ce înseamnă Pinterest şi cum îţi poate ajuta afacerea, ai mai jos o foarte interesantă prezentare, care conţine şi un video sugestiv. Câteva lucuri intersante din prezentare despre Pinterest:

– Pinterest.com are în total 10 milioane de utilizatori, din care 2 milioane activi zilnic

– 70% sunt femei

– Armata Statelor Unite foloseşte Pinterest.com pentru a recruta

Comentează

Your email address will not be published. Required fields are marked *