Logourile care mie mi-au plăcut dar n-au plăcut și la alții

Mock-up-Catalog-PIXEDEN

Aproximativ jumătate dintre proiectele mele de anul trecut au fost legate de design, din care mare parte identitate vizuală. Era inevitabil ca dintre toate logourile pe care le-am creat, câteva să nu fie acceptate. Fie pentru că nu au fost considerate potrivite de către clienți, ar fi fost prea complicat de utilizat sau, pur și simplu, afacerea care urma să folosească logoul nu s-a mai lansat.

Ba unele nici nu le-am trimis, considerându-le din start nepotrivite, chiar daca pe alocuri, conceptul mi-a surâs.

Am strâns așadar o colecție de logouri șomere, neînțelese care nu și-au găsit locul dar care mie personal îmi plac. Chiar dacă poate nici eu nu le-aș fi folosit în final.

Logo care n-a mai avut parte de afacere.

Domeniu: brutărie artizanală.

Concept: am plecat de la ideea de natural (culori, font) și expresiv (făină, spice de grâu) și sunt sigur că puțină restilizare ar fi făcut din această reprezentare grafică un adevărat brand. Afacerea nu s-a mai lansat în cele din urmă.

Logo Maia brutarie artizanala

 

1

 

 

Logo prea colorat, prea colțuros, prea obositor, prea de toate.

Domeniu: dezvoltator imobiliar.

Concept: forme neregulate și ascuțite pot constitui un rotund sexy. Clientul n-a fost de aceeași părere și am abordat altfel problema în final.

Logo Imobiliare Dorin Alexandrescu

Logo Imobiliare Dorin Alexandrescu

 

Logo prea abstract, culori nepotrivite, greu de folosit.

Domeniu: educație.

Concept: pe principiul “de ce să NU ne complicăm dacă tot putem”, recunosc că nu am ținut cont de brief atunci când am conceput acest logo. Mi-a plăcut mult conceptul, m-a obsedat câteva luni dar nu am reușit să redau povestea așa cum eu am gandit-o. Este vorba de transformare, de “think outside the circle”, acolo unde prinzi culoare; doar dacă ieși. Îți spuneam că e abstract.

Logo concept Dorin Alexandrescu

Logo concept Dorin Alexandrescu

 

Logo prea îndrăzneț, greu de folosit, complicat.

Domeniu: imobiliare.

Concept: e greu să faci o diferență pe o piață unde clienții au fost obișnuiți într-un anumit fel plictisitor, pretext pentru dezvoltatori de a nu risca. Și de a copia ceea ce observă și la alții. De a merge pe calea deja bătută. Ceea ce nu am făcut aici. Deși clientul a acceptat logoul ca fiind creativ, în final am ales calea pragmatică.

Logo ansamblu rezidential

Logo ansamblu rezidential

 

Logo prea simplist, prea roz.

Domeniu: educație.

Concept: se voia (adică eu aș fi vrut) o combinație explozivă între feminin și masculin. Chiar dacă în forma de față logoul nu a trecut testele, am făcut realizarea urmărind același concept și a ieșit chiar un logo spectaculos.  Pe care vi-l prezint altădată.

Logo Dorin Alexandrescu

Logo Dorin Alexandrescu

 

Logo sinistru, complicat, greu de reperat.

Domeniu: educație

Concept: este tot despre transformare, de data aceasta prin joc. Am vrut să mă dezic de clasicele logouri cu piese de șah, dar ca să înțelegi despre ce este vorba aici trebuie să faci un efort. Ceea ce nu este bine. În plus, varianta pe negru arată ca o scenă din Familia Adams.

Logo Dorin Alexandrescu

Logo Dorin Alexandrescu

 

Logo prea simplu, inexpresiv.

Domeniu: imobiliare.

Concept: am încercat să ocolesc aici puțin brieful, dar am obținut ceva prea elegant pentru ceea ce trebuia noi să exprimăm. E ca și când te-ai duce în frac la un grătar.

Logo imobiliare Dorin Alexandrescu

Logo imobiliare Dorin Alexandrescu

 

Logo care nu și-a mai dovedit utilitatea.

Domeniu: educație.

Concept: acesta urma să fie un umbrella brand în cadrul altui umbrella brand. Prin urmare, am ajuns la concluzia că lucrurile se vor complica inutil. În plus, clientul a observat că umbrela e riscantă: te și protejează, dar se rupe la vânt; te ține în umbră, ceea ce e și bine și rău (depinde dacă vrei să te bronzezi sau nu). Mie mi-au plăcut culorile și eleganța.

Logo Dorin Alexandrescu

Logo Dorin Alexandrescu

 

Comentează

Your email address will not be published. Required fields are marked *